ЧЛАНОВИ РУСКОГ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА "ВЕНАЦ" НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АПАТИН

03.07.2017.

Синоћ је у великој сали Дома културе, концерт одржао фолклорни ансамбл „Венац“ из Кострома у Русији.


Фолклорни ансамбл „Венац“ основан је 1994. године, са циљем да сачува фолклорну традицију, традицију Костромског краја и промовише руско народно стваралаштво. На репертоару ансамбла, налази се више од 250 народних песама, игара и инструменталних композиција костромске области и различитих региона Русије. Добитници су многобројних признања од којих је најзначајније признање Руске федерације за развој традиције, културе и обичаја руских народа. Наступају у Русији и иностранству, а од 2009. године ансамбл „Венац“ одржава пријатељске и стваралачке везе са народом Србије, организујући концерте за Србе у Црној Гори, Босни и Херцеговини и другим републикама бивше Југославије.


Чланове овог ансамбла је данас, у великој сали СО Апатин, примио председник општине Апатин, Милан Шкрбић, и захвалио се на прелепом концерту посвећеном нашем граду и нашој публици. Уз речи захвалности, он је госте из Русије упознао са историјом и географским положајем Апатина.

 


На срдачној добродошлици и гостопримству се захвалила и Татјана Филиповна, руководилац овог ансамбла, и истакла да су се изузетно провели у Апатину и уз апатинску публику, и нагласила да је ово фолклорна група која је прешла 3000 километара и трошкове пута сама финансирала, да би на најлепши могући начин представила свој град и своју земљу.


Иако су из Русије, пре 5-6 година су неки чланови ансамбла гостовали у нашем граду и Александар Дружињин се сећа да је било јако хладно, али да се и тада лепо провео у Апатину.