ЈКП "НАШ ДОМ" МОДЕРНИЗОВАО ВОЗНИ ПАРК НОВИМ КАМИОНОМ

21.10.2019.

Јавно комунално предузеће „Наш Дом“ из Апатина купило је нови мултифункцонални камион, вредан 8 милиона динара.

-Рационалном финансијском политиком и штедњом успели смо да обезбедимо новчана средства за набавку камиона кипера са свим потребним додацима за обављање више делатности у комуналном предузећу, каже директор Небојша Смиљанић.

Смиљанић је објашњаваћу техничке карактеристике возила рекао да је нови камион марке ДАФ један од најмодернијих који се тренутно може наћи на тржишту. Шасија камиона је Дафова, а надоградња „Атрикод“ Kрушевац. Укупна маса возила је 19 тона, а запремина кипер сандука 8 кубних метара.

-Поред основне опреме, камион поседује додатну опрему за зимску службу, монтажни плуг за монтирање ралице за чишћење снега, прикључак за вучни расипач соли који ће се користити у оквиру зимске службе и сандук који је посебно модификован за утоварање соли у вучни расипач. Возило поседује и монтирану цераду која ће нам користити код превоза свог кабастог и ситног отпада, како би могли обављати и друге послове у оквиру комуналног предузећа, изјавио је Смиљанић.

Презентацији новог возила у ЈKП „Наш Дом“ присуствовао је и председник општине Апатин, Милан Шкрбић који је том приликом рекао да је обнова механизације у ЈKП неопходна те да је његова модернизација гарант побољшања услова квалитета живота грађана.

-Општина Апатин ће у сарадњи са ЈKП-ом учинити све да ово предузеће у потпуности обнови свој возни парк. Реч је основним средствима за рад, која нису јефтина али морају да буду ту како би се квалитетно вршиле услуге које ово предузеће пружа грађанима, рекао је Шкрбић и додао да се мења застарела механизација и опрема коју више није вредело поправљати.
-Затекли смо јако лош и стар возни парк који није вредело више поправљати јер су поправке прескупе. Он је нагласио да је ово осмо возило које је у протекле три године стигло у ЈКП Наш Дом.

-За протекле три године ово је осмо возило које је ЈKП купило и ово је потврда да смо остварили оно што смо обећали. Ми се заиста трудимо да ограниченим средствима, на време, уредно и квалитетно испунимо све оно што је обавеза општине и ЈKП-а према грађанима, поручио је Шкрбић.

Извор: https://www.radiodunav.com