ЈЕВТО МИЛОЈЕВИЋ: ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК СВИХ ПРОЈЕКАТА, ОД СЛЕДЕЋЕ ЈОШ ВИШЕ УЛАГАЊА

10.09.2018.

По конкурсу расписаном од стране Покрајинског секретаријата за енергетику за доделу бесповратних средстава за унапређење безбедноати саобраћаја и коришцења обновљивих извора енергије (соларне) у ту сврху Општина Апатин је конкурисала и добила бесповратна средства у вредности од 3 милиона динара што покрива трошкови 3 аутобуска стајалишта која ће бити постављена у Пригревици, Сонти и Свилојеву.

Наиме аутобуска стајалишта су са соларним панелима који напајају комплетну опрему на стајалишту, а то је осветљење уређај за сос позиве, видео надзор, пуњаце за мобилне телефоне, осветљење рекламног паноа као и уређај за мерење брзине возила који није у основном пакету али постоји хардверска и софтверска подршка на стајалишту за његово постављање.

Тим поводом данас је у “Великој сали” у општини Апатин за медије говорио Јевто Милојевић, помоћник председник општине Апатин за инвестиције. Милојевић је искористио прилику да грађане општине Апатин информише о пројектима који су завршени у претходном периоду и о онима који ће бити урађени до краја
ове календарске године.

-Ове године смо завршили слив “Дунавац 2”, завршили смо Пригревачку, Карађорђеву и улицу Димитрија Туцовића када је у питању замена азбестно-цементних цеви. Оно што тренутно радимо, за шта су већ прошле јавне набавке је теретана у Пригревици која ће ове недеље бити завршена, прилазни пут јаслицама ће бити асфалтиран у суботу али јаслице ће бити у правом светлу кад се заврши и пејзажна архиктектура, односно уређење околине око самих јаслица. – рекао је Јевто Милојевић.

За замену крова на школи у Пригревици је завршен тендер и према речима помоћника председника општине Апатин за инвестиције радови ће кренути у наредних неколико дана. Очекује се и завршетак улице Петефи шандора у Апатину где радови тренутно стоје због не завршеног каблирања које је у надлежности Електровојводине.

-Оно што је битно за села је и то да ћемо радити два атарска пута, један у Пригревици и један у Сонти. Радићемо на реконструкцији вртића у Пригревици и причу која се већ дуго понавља а то је водовод од Пригревице до Свилојева за чега су добијена средства од Покрајинског секретаријата за пољопривреду у висини од око 17 милиона динара, а остатак ће финансирати општина Апатин. – казао је Милојевић.

Милиојевић је за крај додао да ће се у Апатину радити тротоари у површини од 1000 м2, као и улица Мајора Тепића.

Извор: www.radiodunav.com