ЈЕДНО ГРАДИЛИШТЕ ЗАТВОРЕНО, А ДРУГО ОТВОРЕНО

20.09.2018.

Једне од најмодернијих и најлепших јаслица у Србији од 03. септембра су почеле да раде у Апатину. Радови ове изузетно значајне инвестиције завршени су у предвиђеном року, а оно што је остало да се заврши, то је приступни пут са паркинг простором ка јаслицама.

Од Јевте Милојевића, помоћника председника општине за инвестиције, сазнајемо да су и ти радови у завршној фази, те смо на лицу места забележили неколико фотографија асфалтирања пута, а које ће већ данас бити завршено.

- У питању је прилаз, а не улица. Родитељи ће овде моћи да се паркирају на око 25 места и своје дете одведу у вртић, а с друге стране, аутомобилом не могу прићи јаслицама, јер је безбедност деце на првом месту, рекао је Милојевић.

Према речима помоћника председника општине за инвестиције, локална самоуправа је већ ангажовала и пејзажне архитекте, те ће, чим се стекну повољни временски услови, и зелена оаза око вртића бити урађена. Према плану, ти радови треба да буду готови већ у октобру месецу.

Истог дана када су завршени радови на градилишту у новим јаслицама, отворено је ново у улици Мајора Тепића. У поменутој улици ће се радити атмосферска канализација, осветљење и асфалтирање као и колски прилази до кућа и тротоари, а вредност целокупног посла је 5 милиона динара које је обезбедила локална самоуправа.

-Посао је добио “Сомборелектро” и они ће посао завршити за једно 15 до 20 дана. Већ постоји фекална канализација што ће у многоме скратити посао, а и реч је о једном малој улици тако да би веома брзо радови требали бити завршени.- рекао је помоћник председника општине Апатин за инвестиције, Јевто Милојевић.

Милојевић је додао да је сезона грађевинских радова нешто касније почела али да се ради много да се сви послови заврше до децембра. -У улици Петефи Шандора смо урадили само атмосферску канализацију што није наша грешка. Чека се Електродистрибуција да изврши каблирање, а све док се то не уради ми не можемо да кренемо са радовима и то је велики проблем за грађане у овој улици као и за регулацију саобраћаја. Ја молим грађане да се стрпе и надам се да ће сав посао у овој улици бити врло брзо завршен. – додао је Јевто Милојевић.

Извор текст и фото: www.radiodunav.com и www.025info.rs