ФОРМИРАН МОБИЛНИ ТИМ ЗА ИНКЛУЗИЈУ РОМА У ОПШТИНИ АПАТИН

11.01.2021.

Решењем општинског Већа општине Апатин образован је Мобилни тим за инклузију Рома у општини Апатин, са циљем унапређења социјалне инклузије Рома и Ромкиња и јачања националних механизама социјалне инклузије ромске националне мањине.

Мобилни тим има задатак да учествује у изради стратешких докумената и планова и да покреће, прати и спроводи иницијативе које су од значаја за унапређење положаја Ромске заједнице. Данас је одржан први састанак чланова Мобилног тима који је имао за циљ организовања и конституисање самог тела и доношење плана рада за наредни период. Чланови Мобилног тима су: Координатор Мобилног тима и представник Центра за социјални рад Николина Сучевић, Данијела Игнац координатор за ромска питања, Сузана Клецин представник Дома задравља из Апатина, Александра Шћекић саветник за запошљавање из НСЗ Апатин и Сања Шијан, представник образовних институција

У наредном периоду се очекује доношење правилника о раду, размена података и прибављање података неопходних за израду предвиђених аката.