ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЈАСЛИЦЕ У АПАТИНУ

19.07.2017.

На основу конкурса који је расписало Министарство привреде, за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“, општини Апатин је одобрен пројекат за изградњу јаслица за који је половином фебруара аплицирала.

Средства која су одобрена су у висини од 16 милиона динара, а радови на доградњи постојећег вртића у блоку 112 у склопу ког ће бити изграђене јаслице могу се очекивати након што Министарство спроведе јавну набавку.

-Као што је и најављено општина Апатин кренуће у инвестицију градње јаслица у склопу вртића у блоку 112. Укупна инвестиција је 38 милиона динара, од чега је из Министарства привреде добијено 16 милиона док ће општина учествовати са 22 милиона динара.- рекла је заменик председника општине Апатин, Дубравка Кораћ.

 

 

У току је јавна набавка после које ће се кренути у изградњу објеката који је планиран још деведесетих година, али из неких разлога до сада није реализован. -Јавна набавка истиче 29. августа, а након избора извођача рок за завршетак радова је 120 дана што би значило да би крајем ове или почетком следеће године требали да добијемо нову образовну установу јасленог типа.-изјавила је Кораћ.

-Предвиђена је изградња око 700м2 простора у којима ће бити три јаслене групе са око 50ак деце и у склопу објекта биће изграђена кухиња која је прилагођена деци која ће ту да бораве. Почетак рада јаслица значио би запослење осам нових радника.- додаје Дубравка.

Након више покушаја грађани општине Апатин коначно ће добити јаслице, а заменица председника општине Апатин није крила задовољство што је овај пројекат реализован за само годину дана од преузимања власти. -Драго ми је што смо за мали временски период успели да конкретизујемо ово инвестицију која ће у многоме значити грађанима. Ово ће значити родитељима који могу да оставе своју децу на безбедном место и при томе несметано одлазе на посао и обављају своје активности.- каже Дубравка Кораћ.