ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ АПАТИН БОРАВИЛА У БУДИМПЕШТИ, ГДЕ ЈЕ СВЕЧАНО ПОТПИСАНО ПИСМО НАМЕРЕ О ЗАЈЕДНИЧКОЈ САРАДЊИ

22.06.2017.

На позив две мађарске компаније и Мађарске привредне коморе, делегација општине Апатин, на челу са председником Миланом Шкрбићем, провела је два дана у Будимпешти. Организатор ове посете била је Амбасада Србије у Мађарској.

Недавно је делегација Мађарске присуствовала је на овогодишњем Сајму пољопривреде у Новом Саду, након чега су посетили општину Апатин. Презадовољни гостопримством и оним што нуди једна мала општина попут наше, упутили су званичан позив представницима апатинске локалне самоуправе како би остварили сарадњу и помогли нам у приступању фондовима Европске уније.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић истиче како Србија никад није имала боље односе са Мађарском и то је свакако разлог више да се сарадња ове земље и наше општине реализује.

Преговори се првенствено односе на обезбеђивање средстава за пречистач вода који ми немамо, а до 2025. године све општине у Србији ће морати имати пречистач вода. У питању је велика инвестиција, те би нам помоћ Мађарске била од велике користи.

Познато је да Мађари имају изузено добро развијен бањски туризам, те је и то била једна од тема разговора.

У оквиру посете Мађарској, председник наше општине и његови домаћини свечано су потписали писмо намере где исказују жељу о остваривању партнерства, а већ 10. јула делегација Мађарске поново ће боравити у нашем граду када ће преговори бити настављени.