ДАНИЈЕЛА ОБРАДОВИЋ: УВОЂЕЊЕМ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПРЕДСТАВА, МИНИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У АПАТИНУ ОВЕ ГОДИНЕ ЈОШ КВАЛИТЕТНИЈИ

25.05.2018.

У понедељак, 28. маја, у Апатину почиње Мини позоришни фестивал. Све представе се играју у великој сали Културног центра, а нешто више о свему овоме рекла је Данијела Обрадовић, директорка ове установе.

- Идуће недеље, по трећи пут за редом, у нашем граду ће бити организован Мини позоришни фестивал. За разлику од претходне године, када су на репертоару биле само аматерске представе, на овогодишњем фестивалу ћемо имати две професионалне представе. Цена улазнице за сваку појединачну представу износи 250 динара, док комплет карата за све представе које ће се одиграти на Фестивалу кошта 600 динара. Нажалост, Културном центру је данас јављено да је глумица из Црвенке имала саобраћајну несрећу, те је представа у којој она игра и која је била заказана за уторак, отказана. Улазнице су већ пуштене у продају. Од 17 до 19 сати сваког радног дана и на дан представа од 18 сати, исте се могу купити, рекла је Обрадовићева.

О самим представама које ће се моћи погледати у оквиру Фестивала, за апатинске медије, говорио је позоришни уредник Културног центра, Душан Гладић

- На 3. Мини позоришном фестивалу у Апатину моћи ћемо погледати три изузетне представе. Прва на репертоару (понедељак, 28. мај, од 20 сати) је монодрама ,,Десет напрема један'', Татјане Кецман, глумице из Београда, а која ову представу успешно игра већ 10 година, не само у земљи, већ и у иностранству. Представа говори о неисцрпној теми мушко-женских односа, а Татјана Кецман игра 10 различитих улога, 10 удавача, и објашњава којих је то 10 разлога да се мушкарац не ожени и један скривени да се ипак ожени. Представа се рекламира као урнебесна комедија. Иронична је и комична. Представа позоришта ,,Стеван Сремац'' из Црвенке је, како сте  већ чули од директорке, отказана, те се Фестивал наставља трећи дан, у среду-30. маја, од 20 сати, представљањем позоришта ,,Владимир Поповић'' из Врбаса, са изузетно актуелном темом насиља над женама. У питању је ауторски пројекат ,,Жене'' у ком игра 6 глумица. Ради се о драми која говори о различитим трагичним судбинама жена. Последњег дана Фестивала (четвртак, 31. мај од 20 сати) моћи ће се погледати представа Сомборског народног позоришта ,,Дуел за солисту''. Ова представа је вишеструко награђивана, а рађена је према истинитој причи судбине виолинисткиње Жаклине Дупре, рекао је Гладић.

Извор: www.025info.rs