ДАНИЈЕЛА ОБРАДОВИЋ О ПЛАНОВИМА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ (други део интервјуа)

10.04.2018.

Пред Васкршње празнике, директорица општинског Културног центра Данијела Обрадовић, у разговору са локалним медијима говорила је активностима која су обележила прошлу, као и почетак ове године. У другом делу разговора, ево шта је открила да нас очекује у текућој години.

У мају ће по трећи пут биће организован мини позорошни фестивал, а оно по чему ће се разликовати од претходних је што ће имати полупрофесионални карактер. Гостоваће две професионалне представе и две аматерске. Сам избор представа остаје за сада тајна како би биле изненађење за наше грађане. Што се тиче биоскопа, Културни центар набавком новог пројектора даје сам своје пројекције, а у априлу грађани могу да очекују два фестивалска филма који нису блогбастери. Дакле публика ће имати прилику да види квалитетне филмове који су добили бројне награде, иако маркетиншки нису толико испромовисани. – изјавила је Обрадовићева.

У Културном центру некада је постојала мала сала која се користила, а која је временом запостављена. Оно што је план до краја године, јесте  реконструкција тог простора који ће омогућити интимнију атмосферу. Мала сала са камерном сценом ће имати капацитет за око 70 људи, те ће моћи да се користи како за позоришне представе, тако и за разне концерте,  трибине и друге садржаје коју буду интересантни за грађане. Посебно је важно истаћи да ће допринети и велику уштеду у грејању, јер смо раније за мањи број публике и овакве потребе морали да загревамо комплетну велику салу.