ЧАРОЛИЈА НА РЕЦИ: ПУШТАЊЕМ ЛАМПИОНА У АПАТИНУ ЗАВРШЕНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДУНАВА

05.07.2018.

Jуче је у поподневним и вечерњим сатима, на Градској плажи у Апатину, завршено обележавање Међународног дана Дунава. Наши најмлађи суграђани у преподневним сатима су уживали у различитим садржајима на апатинској Марини.

Поподневни програм започео је изложбом фотографија са фото конкурса КЗМ, као и слика и магнета које су претходно деца израдила на тему Дунава у Марини. У наставку је уследило такмичење у кувању паприкаша за наше најмлађе, као сјајан увод у Рибарске вечери и Отворено првенство за јуниоре, а које ће бити одржано у недељу, 08. јула, са почетком у 19 сати и 30 минута.

Ласкаву титулу најбољег малог мајстора за кување апатинског аласког паприкаша јуче је на Дунаву освојио Душан Зекић, а који је као награду добио поклон пакет Туристичке организације општине Апатин.

Атмосферу су током кувања паприкаша, као и уживања у истом, ,,зачинили'' апатински ,,Дунавски бисери'', тамбураши који су познати по добром штимунгу.

Након јела и пића, на плажи је организован биоскоп на отвореном, наравно, опет за наше најмлађе суграђане, а потом је уследило изненађење које је присутне оставило без даха, пуштање упаљених лампиона, несвакидашња атракција која је била савршена као завршница фантастичне прославе Дана Дунава у Апатину.

Извор: 025info.rs