БОГАТИЈЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ДОНЕЛЕ ВЕЋИ БРОЈ ТУРИСТА У АПАТИНУ

13.04.2018.

На конференцији за медије која се одржала у просторијама Туристичке организације Апатин, директор ове установе Немања Јовић, говорио је о активностима и резултатима истих у претходном периоду.

Жеља новоформираног тима у Туристичкој организацији Апатин од самог старта је била да се искористи што више ресурса како би се повећао број манифестација, као и да се не изоставе садржаје на које су наши гости и грађани навикли, као што су Рибарске вечери, личка олимпијада, међународна Тид регата и дочек Православне нове године. Оно што треба истаћи је да су све наведене манифестације организоване на много вишем нивоу, уз већу масовност, а што је најважније да се све одиграло у складу са планираним буџетом. Нови садржаји који су обележили 2017. годину су прва изложба „old timer“ аутомобила, целодневно обележавање дана Дунава са многим новим садржајима, регата Река која нам је донела туристе који су се задржали у Апатину неколико дана, сајам рукотворина „Сунчана јесен“ и фестивал рок музике „Deer & beer“ на апатинској плажи. – изјавио је Јовић.

 

Такође и 2018. година је почела са новим садржајима, за Бадњи дан је у сарадњи са Удружењем љубитеља и узгајивача коња „Улар“  и апатинским мотористима организован  дефиле који је пратио Бадњак од Храма до зграде општине, традиционално је обележено пливање за „Часни крст“, као и дочек Православне Нове године, који смо организовали на много вишем нивоу него до сада, а одржан је и предускршњи вашар. Туристичка организација учествује као подршка у пројекту Канцеларије за младе општине Апатин који има за циљ да се ученици средњих школа упознају са културном баштином општине Апатин. – сазнали смо од директора Туристичке организације Апатин.

 

Како би на што бољи начин презентовали туристичку понуду Апатина, били смо принуђени да направимо нови веб сајт. Он сада располаже са свим информацијама о Апатину, о главним туристичким атрактивностима, смештајним капацитетима и угоститељским објектима са адекватним фотографијама. Покренута је и промоција на друштвеним мрежама, што нам омогаћава да много лакше допремо до потенцијалних туриста. Навешћу пример, да је само последњи видео којим смо промовисали туристичке понуде Апатина погледало 23000 људи, а објава је допрла до чак 40000 корисника друштвене мреже фејзбук. У циљу што боље промоције наше општине, нису изостале ни посете сајмовима у Новом Саду, Београду и Нишу где су презентоване туристичке понуде Апатина, као и гастрономски специјалитети уз апатинско пиво.

 

 

Све ове активности, као и повећање броја манифестација довеле су до тога да у 2017. години број регистрованих туриста буде за 21,34% већи у односу на претходну годину. Треба рећи да то није резултат доброг рада само Туристичке организације, већ и локалне самоуправе која је реконструкцијом плаже значајно помогла на том пољу, као и куповином клизалишта. Бројна удружења и приватна лица су такође имала значајан допринос да број туриста буде већи, а наравно ту је и Бања Јунаковић која је прошле године обновила унутрашњи велнес садржаје. – овим речима је Немања завршио први део интервјуа.