АПАТИНСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ДО НОВЕ ГОДИНЕ ПРИПРЕМИО БОГАТ ПРОГРАМ

20.11.2019.

Апатински Културни центар је за крај новембра и почетак децембра припремио богат програм, а према речима Данијеле Обрадовић, директорке ове установе, разноврсност гарантује да ће бити за свакога по нешто.

-За другу половину текућег и почетак наредног месеца смо припремили представе, филмове концерте и нове изложбе, па позивам публику да одабере нешто за себе и посети дешавања којих ће у наредном периоду бити доста, рекла је Данијела Обрадовић.

У суботу, 23. новембра од 19 сати у великој сали апатинског Дома културе ће бити одржан први годишњи концерт Културно-уметничког друштва „Царза“. На концерту ће учествовати све фолклорне групе овог апатинског КУД-а, као и певачка група „Етна“ која функционише при „Царзи“, а гости ће бити Фолколорни ансамбл „Сплет“ из Новог Сада. Цена улазнице је 200 динара.

У Културном центру Апатин 28. новембра 2019. године од 20 сати ће бити одржан концертни програм „Музички тонови из српских старина“, а наступиће Урош Дојчиновић на гитари, Андреј Јованић (лаута, гитара), Милена Рајковић (виолина) и Милица Јакшић (виолончело).

-Апатинска публика ће имати прилику да послуша једног од најзначајнијих класичних гитариста Србије. Урош Дојчиновић ће са камерним саставом свирати стару српску музику и музику са српских дворова, а на репертоару ће између осталог бити два српско-оријентална марша, музика са крагујевачког двора Кнеза Милоша, музика београдских салона, итд, рекао је Милорад Баста. Улаз на концерт је бесплатан.

У Галерији „Меандер“ 29. новембра ће бити отворена изложба радова корисника Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама

Данијела Обрадовић је рекла да неће изостати ни програм за најмлађе.

-Последњи дан новембра и први дан децембра ће обележити филмски програм за најмлађе у оквиру којег ће бити приказан цртаћ „Залеђено краљевство 2“, док ће 11. децембра у малој сали Културног центра, Ана Јовановић деци узраста од 4 до 7 година читати приче из своје књиге „Мамине приче“.

Љубитељи позоришне уметности ће 05. децембра од 20 часова у великој сали Културног центра моћи да погледају представу „Сокин син и Босина ћерка“. Представу је режирао Југ Радивојевић, а играју Љиљана Благојевић, Весна Станковић, Милена Ђорђевић и Милош Ђорђевић. Реч је о урнебесној комедији која говори о томе како се прави завера у корист сопствене деце. Уствари непресушна тема о односима између свекрве и таште и генерално породичних односа.

Концерт музичке школе „Стеван Христић“ из Апатина који ће бити одржан поводом јубилеја – 70 година постојања и рада биће одржан 18. децембра. Поред хора, оркестра и наставника, на концерту ће као гости наступити бивши ученици школе. Два дана касније, 20. децембра у галерији „Меандер“ биће отворена изложба слика Бојана Новаковића. Програм ће затворити концерт „Сомборске руже“ који заједнички организују ГНО „Споменар“, Сомборско певачко друштво и ГКУД „Раванград“. На концерту који ће бити одржан 21. децембра учествују: Мешовити хор СПД, певачке групе, хор Градског удружења пензионера, Градски хор „Јединство“ из Апатина. На репертоару ће се наћи неке од најпознатијих романси, староградских и народних песама.

Извор: https://www.radiodunav.com/