АПАТИНСКЕ ЈАСЛИЦЕ СПРЕМНЕ ЗА ПРИЈЕМ 72 УПИСАНА МАЛИШАНА

10.08.2018.

Поводом завршетка радова на првим апатинским јаслицама данас је одржана конференција за новинаре, а на којој су се присутнима обратили Јевто Милојевић, помоћник председника опшрине Апарин за инвестиције, и Биљана Мандић, директор Предшколске установе ,,Пчелица''.

Од Милојевића смо сазнали да је прилаз јаслицама је у изградњи и да је по пројекту предвиђено око 26 пакркинг места.

- Овај спољашњи сео такође би требало да буде завршен до 03. септембра,за када је заказано свечано отварање јаслица, али искрен да будем, нисам сигуран да ћемо у том делу успети испоштовати рокове.. Прилазни путеви и тротоари ће бити сигурно завршени до тад,  али остаје једино питање прилазног пута, па бих замолио родитеље за мало стрпљења, око 10-так дана преко предвиђеног рока. Ангажовали смо и пејзажног архитекту, те ће цео спољни део вртића бити преуређен, а то ће такође бити готово до отварања јаслица. Иако сам субјективан по питању апатинских јаслица, али и ношен оним што сам видео и чуо од других, наше јаслице су у целој Србији једне од најсавременијих. Још једном се захваљујем грађанима општине Апатин који су изградили ове јаслице, од самодоприноса, рекао је Милојевић.

Биљана Мандић није крила задовољство што су радови приведени крају и истакла је да је објекат већ сад у потпуности оспособљен за рад, што значи да у њему постоји сва опрема и сва средства за пријем и прихват 72 детета, колико их је укупно уписано.

- Имаћемо 4 јаслене васпитне групе. Морам да кажем да смо уписали децу и преко броја који је предвиђен нормативима за јаслени узраст. Оно што предстоји је монтирање опреме у кухињи, роло завесе, комарници и остале ситнице. Презадовољни смо и пресрећни што имамо један овакав објекат и што, пре свега, имамо деце која ће га попунити. Тиме смо, рекла бих, закључили дилему да ли је то потребно или није, истакла је Мандићева.

 

Извор: 025info.rs