АПАТИН ПОСЛЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ПОНОВО У РИТМУ ЕВРОПЕ

09.11.2017.

Представници општине Апатин ће после десет година 2018. године учествовати у највећем дечијем музичком такмичењу у региону, “Србија у ритму Европе”. Уговор о томе данас су у „Плавој сали“ општине Апатин  потписати координатор КЗМ Милана Срдић и извршни директор манифестације “Србија у ритму Европе” Давид Макевић.

„Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација у нашој земљи и подржана је од стране амбасада земаља Европске уније. Циљ манифестације јесте неговање културе и језика земаља Европе, али и принципа и права детета. Има велики утицај у Србији, првенствено што се тиче представљања земаља Европе и утицаја на саму децу да упознају системе вредности Европске уније и европских земаља.

Због свега тога „Србија у Ритму Европе“ је од великог значаја за општину Апатин, јер промовише културне вредности, обичаје и туризам.

Радује нас што ћемо бити учесници овог значајног међународног пројекта, манифестације чији је циљ да се талентованим учесницима  пружи могућност проширења њихових талената и усвајање нових вредности које нам Европа доноси и да се кроз песму и игру зближе и спријатеље са  децом из различитих градова Србије, учећи их језику и култури европских држава. – изјавила је координатор КЗМ Милана Срдић.

Прилика да талентована деца из наше општине учествују на једној оваквој манифестација која је у рангу Евровизијског такмичења и која је окарактерисана као „Мала Дечија Евровизија“ велика је прилика да промовишу свој град и општину Апатин.

Почетком следеће године у сарадњи са школама кроз аудиције ће бити изабрано до 20 представника општине Апатин који ће се такмичити са децом из још 19 градова, а право ућешћа имају ученици основних и средњих школа. Након бесплатне шестомесечне обуке, они ће представљати наш град на централној манифестацији која ће ове године бити одржана у Нишу. Општина Апатин ће ускоро сазнати коју Европску земљу ће представити и који амбасадор Европске земље ће посетити нашу општину у наредном периоду.