SO Apatin | Vesti
Nazad
OPŠTINI APATIN 6,5 MILONA DINARA ZA IZGRADNJU KANALIZACIONE MREŽE

13.03.2017

OPŠTINI APATIN 6,5 MILONA DINARA ZA IZGRADNJU KANALIZACIONE MREŽE

U tekućoj 2017. godini opština Apatin je dobila značajna sredstva što od pokrajinske Vlade i Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a takođe i od republičke Vlade, tačnije u ovom slučaju Ministarstva privrede.

Naime,opština Apatin je dobila sredstva kao podrška unapređenju poslovne infrastrukture, tačnije za izgradnju kanalizacione mreže u iznosu od 6.544.777 dinara, što predstavlja 60% učešća Ministarstva privrede u celokupnom projektu.

"Višedecenijski je problem u pitanju. U pitanju je kanalizacija koja ide od hladnjače do RTC, i zapravo pravi najveći problem firmi Flash Srb zbog dotrajalosti cevi, čestih kvarova i slično. Mi imamo ugovornu obavezu da se ovaj projekat uradi. Iskreno se nadamo da će sredstva koja smo dobili biti dovoljna, ali smo svakako spremni da finansijski učestvujemo kao opština ukoliko za to bude potrebe. Sve ovo su neke predradnje koje će omogućiti kvalitetniji odnos između lokalne samouprave i budućih investitora."- izjavio je za025infopomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za investicijeJevto Milojević.

On je izrazio nadu da će Apatin ako ne ove, onda sigurno naredne 2018. godine biti jedan od gradova sa najviše investicija u odnosu na broj stanovnika.

"Želja lokalne samouprave jeste za se značajno smanji broj nezaposlenih a upravo poboljšanje infrastrukture u gradu značiće i veću zainteresovanost investitora za ulaganje u opštinu Apatin."- istakao jeMilojević.
  

...POVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti
PRETRAGA VESTI


Tekst :

Datum :e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
Korisničko ime

Lozinka
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.


...

... INVESTIRAJTE U OPŠTINU APATIN
25°C 1007mb
24% 4m/s

... KALENDAR DOGAĐAJA


© 2014 soapatin.org - all rights reserved.