DOBRODOŠLI NA ZVANIČNI SAJT OPŠTINE APATIN

5. JUBILARNA LIČKA OLIMPIJADA

28. JUN 2014. godine.

Peta JUBILARNA LIČKA OLIMPIJADA, koju je Opština Apatin ustanovila 21. jula 2010. godine, održaće se ove godine 28. juna u kompleksu Banje Junaković kraj Apatina. Prijave za učešće na ovoj atraktivnoj kulturnoj, sportskoj i turističkoj manifestaciji zainteresovani treba da dostave na adresu : Zavičajno udruženje ličana „Nikola Tesla“ Apatin, Trg oslobođenja 8, 25260 Apatin sa naznakom „Prijava za 5. Ličku olimpijadu“, ili na e-mail: zulnikolatesla@gmail.com do 01.06.2014.godine.

Rezultati sa 5. ličke olimpijade


Ukupni rezultati:

Pojedinačni rezultati - po disciplinama:

4. LIČKA OLIMPIJADA

06. jul 2013. godine


Četvrta LIČKA OLIMPIJADA, koju je Opština Apatin ustanovila 21. jula 2010. godine, održaće se ove godine 6. jula u kompleksu Banje Junaković kraj Apatina. Prijave za učešće na ovoj atraktivnoj kulturnoj, sportskoj i turističkoj manifestaciji zainteresovani treba da dostave na adresu: Sportski savez Opštine Apatin, Svetoga Save 4, 25260 Apatin sa naznakom “Prijava za 4. «Ličku olimpijadu», ili na e-mail: sportskisavez@live.com do 10. juna 2013. godine. 

Rezultati sa 4. ličke olimpijade


Ukupni rezultati:

Pojedinačni rezultati - po disciplinama:

Bilten 4. ličke olimpijade


Bilten možete da preuzmete ovde

Sportska biografija Petra Bursaća


Biografiju možete da pogledate ovde

 

3. LIČKA OLIMPIJADA

Opštinsko veće Opštine Apatin je Odlukom od 21. jula 2010. godine ustanovilo je opštinsku manifestaciju LIČKA OLIMPIJADA sa idejom negovanja i razvijanja istorijskog i tradicionalnog kulturnog i sportskog nasleđa ličkog naroda. Prva apatinska LIČKA OLIMPIJADA odrđana je 28. avgusta 2010. godine u Banji Junaković kraj Apatina uz učešće i veliko zadovoljstvo 18 ekipa iz cele Srbije i Republike Srpske.  Druga Lička olimpijada održana je 2. jula 2011. godine, takođe, u Banji Junaković na kojoj je učestvovala 16 ekipa.

         Treća Lička olimpijada će se održati 07. jula 2012. godine u Banji Junaković kraj Apatina. Na njoj će se učesnici, prema utvrđenim propozicijama, takmičiti u više disciplina tradicionalnih starih sportova, a Olimpijada će, uz bogat kulturno-umetnički program, biti mesto prijateljskog druženja domaćina Opštine Apatin sa učesnicima i gostima.

         Molimo Vas da Vaše prijave, čije obrasce prilažemo uz ovaj poziv za učešće na 3. Ličkoj olimpijadu, dostavite na adresu: Sportski savez Opštine Apatin, Svetoga Save 4. ili na adresu Opština Apatin, Srpskih vladara 29. 25260 Apatin sa naznakom “Prijava za 3. Ličku olimpijadu”, ili na e-mailove: sportskisavez@neobee.net, ili ou@soapatin.org najkasnije do 04. juna 2012. godine.Takođe Vas molimo da uz prijavu Vaše ekipe prijavite i pojedince ili kulturno-umetnička društva i grupe zainteresovane za učešće u kulturno-umetničkom programu na 3. Ličkoj olimpijadi u Apatinu. Detaljne informacije vezane za propozicije i satanice takmičenja kao i prijavne liste možete naći na baneru zvanične internet prezentacijie Opštine Apatin www.soapatin.org. il na telefone 025 772 122, 780 251 i 774 080 (Petar Bursać, br. mob. tel. 066 942 12 81). U očekivanju Vašeg dolaska srdačno Vas pozdravljamo.

Za uvid u tekstove:  

 1. 1. Lička olimpijada – plasman po disciplinama , plasman ekipa i izveštaj 
 2. Informacija o 2. Ličkoj olimpijadi 
 3. Poziv za učešće na 3. Ličkoj olimpijadi 
 4. Obrazac prijave za 3. Ličku olimpijadu 
 5. Propozicije takmičenja 3. Ličke olimpijade.

Kompletan izveštaj o plasmanima po disciplinama i fotografije možete preuzeti ovde.

Plasman po disciplinama 3. ličke olimpijade


Bilten 3. ličke olimpijade


Bilten možete da preuzmete ovde (41,7 MB)

 

2. LIČKA OLIMPIJADA


Učesnici 2. Ličke olimpijade Apatin 02.07.2011.

 1. Džimi trans- Prigrevica
 2. Metalelektro - Sombor
 3. Nikola Tesla- Plandište
 4. Stefan i div- Užice
 5. Kopi komerc- Kać
 6. G.O. S.P.S. Kečeri- Novi Sad
 7. Srpski Soko- Nevesinje
 8. Zavičajni klub ličana Srb- Beograd
 9. Društvo srpskih domaćina- Zapadno bački okrug
 10. Društvo srpskih domaćina Likosi- Novi Sad
 11. Stefan- Sevojno
 12. Zavičajno udruženje Janjana- Budisava
 13. U.R.V.S.Z. Patriotski front-Bačka Palanka
 14. Lički majkani- Kolut
 15. Apatin 1
 16. Apatin 2

 

Sudije 2. Ličke olimpijade

 1. Rašeta Nikola
 2. Krajnović Milan
 3. Dubajić Miško
 4. Dubajić Drago
 5. Opala Dragan
 6. Radočaj Gojko
 7. Medić Dragan
 8. Mandić Mane
 9. Bursać Petar
 10. Bokan Milorad ( ispisivanje diploma i zahvalnica )

 

Ekipa Džimi-komerca iz Prigrevica pobednik 2. Ličke olimpijade

         Takimičari ekipe Džimi-komerc iz Prigevice nakon zanimljivih i uzbudljivih nadmetanja na 2. Ličkoj olimpijadi, koja je u organizaciji Opštine Apatin, održana u subotu 02. jula 2011. godine u Banji Junaković, ponovili su prošlogodišnji uspeh, i drugi put za redom, u konkurenciji od 16 ekipa, popeli se na pobedničko postolje u ekipnoj konkurenciji. U prevlačenju konopa, najatraktivnijoj disciplini takmičenja, najbolji su bili članovi ekipe Srpski soko iz bratskog Nevesinja, koji su finalu, kao i prošle godine, pobedili ekipu Džimi-komerca iz Prigrevice. Olimpijada, koju je u prisustvu velikog broja gledalaca i gostiju, predstavnika: lokalnih zajednica ekipa učesnica, Policije, Vojske i televizijski. radijskih i novinskih kuća, otvorio dr Živorad Smiljanić, predsednik Opštine Apatin, protekla je u fer i prijateljskim nadmetanjima, koju nije omela ni kiša u prepodnevnim časovima.


17°C 1003mb
94% tihom/s -